keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Toscakakku

Teen tätä herkkua aika usein. Johtuneen varmaan siitä, että tämä on kanssa-asukkini lemppari leivonnainen.Tällä kertaa mies kertoi toiveensa kakun suhteen, että vähän taikinaa- paljon kuorrutetta! :D Kuorrutehhan se parasta onkin tässä kakussa. Tein normaali kokoisen taikinan, mutta tein kakun isoimpaan kakkuvuokaan, jonka omistan, joten kakusta tuli matalampi.

Käytin kuorrutteeseen mantelirouhetta, koska kaapistani ei löytynyt mantelilastuja, enkä jaksanut kauppaankaan lähteä. Tuli kyllä hyvä tästäkin. Kivan erilainen struktuuri. :D Kuorrutetta tein hieman enemmän, kuin normaalisti.




Pohja
2 munaa


1,5 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

0,5 dl maitoa

100 g voita sulatettuna 
 


Kuorrute
85g voita

100-120 g mantelirouhetta

1 dl sokeria

 ½ dl maitoa

1,5 rkl vehnäjauhoja 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja lopuksi maito ja sulatettu voi.
Laita voideltuun uunivuokaa ja sitten uuniin, joka on lämmennyt 175 asteeseen. Anna olla kakun niin kauan uunissa, kunnes kakku on saanut aavistuksen väriä, muttei ole kuitenkaan vielä täysin kypsä.
Tee kuorrute.Laita kuorrutteen kaikki ainesosat kattilaan ja lämmitä seosta niin kauan, kunnes voi on sulanut. Kun kakku on sopivasti kypsynyt, levitä seos kakun päälle ja nosta uunin lämpötilaa 225 asteeseen ja anna olla kakun niin kauan uunissa, kunnes se on saanut kauniin kullanruskean värin pintaansa.



2 kommenttia:

  1. Mä en tiedä mitä mä tein väärin, mutta tuo kuorrute vajos kakun sisään. Oli se kyllä hyvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen kuorrutteen lisäämistä kakkupohjan pittää olla tarpeeks kauvvan uunissa. Hyvä, että muuten kuitenkin maistui! :)

      Poista