lauantai 16. kesäkuuta 2012

Pannupizza

Minä ja useimmat meistä, sorrutaan usein laittamaan pizzalle hirveän paljon täytettä, vaikka oikeaoppisesti pizzaan tulee melko vähän täytettä. Olenkin miettinyt, että tekisin joskus ohuen rapeapohjaisen pizzapohjan, johon lisäisin täytteitä hallitusti.

En kuitenkaan kiellä, etteikö tämäkin olisi hyvää. Paljon täytettä ja muhkea pohja! Hehheh. (:



Pohja:
2 dl vettä
Ripaus suolaa
1 pussi kuivahiivaa
½dl öljyä
4-5 dl vehnäjauhoa

Täyte:
 ketsuppia + tomaattipyrettä
1 pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
400g naudan paistijauhelihaa
1 tlk ananasrenkaita
1 pussia mozarella raastetta
aurajuustoa
Jauhelihamaustetta
Pizzamaustetta


Lisää kädenlämpöiseen veteen suola ja suurinosa vehnäjauhoihin sekoitetusta kuivahiivasta. Sekoita ja lisää öljy ja loput jauhot. Laita johonkin vedottomaan ja lämpimään paikkaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

Hienonna sipulit ja kuulota niitä pannulla. Lisää jauheliha ja jauhelihamaustetta oman makusi mukaan. Viipaloi ananas. (Itse käytän ananasrenkaita, koska saan mieleisen kokoisia ananaspaloista. Valmiit palat ovat mielestäni liian isoja, mutta tämä on makukysymys. Voit myös laittaa renkaat sellaisenaan pellille ilman viipalointia.)

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen. Kaulitse pohja kahden leivinpaperin välissä pellillisen kokoiseksi. Sekoita keskenään ketsuppi ja tomaattipyre. (Itse laitoin puolet ketsuppia ja puolet tomaattipyrettä). Levitä seos pohjan päälle. Lisää jauheliha, aurajuusto ja ananaspalat. Tässä vaiheessa lisätään pizzamauste ja lopuksi juustoraaste. Laita pizza uuniin ja anna olla sen niin pitkään, kunnes pizzan reunat ovat saaneet vähän väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti