tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kesäkurpitsa-tomaatti vuoka

Anoppi antoi ison pussin paikallisia tomaatteja meidän matkaan viime sunnuntaina ja eilen pohdin, että mihin oikein saisin käytettyä ne. Ajattelin, että kesäkurpitsa on tällä hetkellä todella halpaa, oliko se nyt 60 cent. semmonen yksi normi kesäkurpitsa. Ostin siis kesäkurpitsan ja kaksi palloa mozarellaa ja valmistin siitä ihanan vuoan, joka toimii hyvin esimerkiksi grilliruoan lisukkeena.




1 kesäkurpitsa
N. 5 tomaattia
2 mozarella palloa
4 valkosipulinkynttä
Öljyä
Basilikaa
Mustapippuria
Suolaa
(Juustoraastetta)


Laita uuni 225 asteeseen. Kaada pannulle pari ruokalusikallista öljyä. Kuori ja litistä hieman veitsellä valkosipulinkynsiä niin, että niistä irtoaa makua hyvin öljyyn. Kuumenna öljy ja ota pois liedeltä. Kuori ja Siivuta kesäkurpitsa, mozarella ja tomaatti.  Asettele vuokaan vuoronperään tomaattia, kesäkurpitsaa ja mozarellaa sekä basilikaa, jos se on tuoretta. Kaada valkosipuliöljy vuokaan. Kynnetkin saavat mennä mukana uuniin, jotta niistä irtoaa vielä makua, ne on helppo noukkia myöhemmin pois vuoasta. Ripottele vuoan päälle mustapippuria ja suolaa ja basilikaa, jos se on kuivattuna. Halutessasi voit vielä ripotella hieman juustoraastetta vuoan pinnalle. Laita uuniin alimmalle tasolle n. 20-25 minuutiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti