sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Kevyempi suklaamousse

Minulla oli jo tovin lojunut vajaa levy tummaa suklaata kaapissa, josta olen aina välillä käynyt napsimassa paloja. Nyt ajattelin kuitenkin, että käyttäisin sen johonkin leipomiseen, niimpä päätin tehdä suklaamoussen.

Voidaanko mitään herkkua sanoa kevyeksi, jossa on suklaata? Noh, tästä voidaan olla montaa mieltä, mutta on tämä kevyempi kuin monet muut suklaamousset, sillä tähän mousseen en lisännyt lainkaan voita, käytin kuohukerman sijasta kevyt kermaa, en lisännyt sokeria ja eihän tähän edes tule kokonaista kananmunaa, joten aika kevyttä, eikö? ;) Ja voin kertoa, että on todella hyvää, vaikka kaikki lisätty rasva ja sokeri puuttuukin. (:

Hei ja vinkkinä vielä, että tarjoile esim. coctail lasista niin annoskoko säilyy pienenä ja nauti ystävien kanssa, niin ei tule itse syötyä kaikkea. Näin tulee käytettyä hyödyksi tämän "kevyt"-version kaikki osa-alueet. (;





  (3 pientä annosta)

120-145g tummaa suklaata
½ dl vahvaa kahvia
1,5dl kevyt kermaa
Keltuainen


Laita kattilaan kahvi ja suklaa. Anna suklaan sulaa kahviin hiljakseen.Vaahdota kerma. Jäähdytä suklaa-kahvi seos ja vatkaa joukkoon keltuainen. Nostele kerma suklaaseokseen ja kaada annoskippoihin. Anna olla jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua. Voit koristella annoksen esimerkiksi kaakaojauheella.


                        Tässä vielä kuva moussen koostumuksesta, aika tuhtia tavaraa. :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti