perjantai 15. kesäkuuta 2012

Nakkikeitto

Kun vuonna 2008 muutin pois kotoa ja sain tehdä ruokaa enemmän oman maun mukaan, niin hylkäsin kaikki perinteiset ruoat makaroonilaatikosta lähtiin ja lähdin suunnittelemaan kaikkea uutta. Niin monesti heitän vieläkin jonkun tuorejuusto-paketin jauhelihakastikkeen joukkoon, enkä tee perinteistä ruskeaa kastiketta, mutta nyt on alkanut tuntumaan siltä jo jonkin aikaa, että kaipaa jopa perunaa ja sitä ruskeaa kastiketta! Niimpä uuden motivaation saanena perinteisiin ruokiin, valmistin eilen nakkikeiton siihen perinteiseen malliin! :)



1l vettä
Lihafondia
N. 6-7 uutta perunaa
Keittojuures pakkaus kasvishyllyltä
10 nakkia
8 mustapippuria
Suolaa tarvittaessa


Puhdista perunat ja viipaloi tarvittaessa, heitä ne sitten kylmään veteen. Odota, jotta vesi kiehuu ja lisää pilkkomasi juurekset. Kun juurekset ovat vähän pehmenneet, niin lisää pilkkomasi nakit ja fondi sekä mausteet. Kun juurekset ovat täysin valmiit, lisää juurespakkauksessa oleva hienonnettu persilja ja tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti