torstai 7. kesäkuuta 2012

Kinkkupiirakka

Tehdessäni taas nakkipiilotuksia edelliskerrasta jääneistä nakeista, niin loppuipa nakit, vaikka taikinaa oli vielä jäljellä kaksi levyä. Päätin sitten tehdä nopsan kinkkupiirakan jääkaapin aineksista.




2 voitaikinalevyä
½-1dl maustettua tuorejuustoa
N. 10 kinkkusiivua
Muutama fetapala
Hieman kevätsipulia
1dl juustoraastetta
Mustapippuria
Suolaa

Laita uuni 225 asteeseen. Yhdistä kaksi voitaikinalevyä yhdeksi kaulimella niin, että tulee yksi iso levy. Tee pintaviillot veitsellä voitaikinan reunaan, jotta saat piirakan reunat nousemaan. Voitele pohja tuorejuustolla. Älä voitele yli viiltojen tekemien reunojen. Suikaloi kinkkusiivut ja ripottele pohjan päälle. Ripottele feta ja kevätsipulisilppu joukkoon. Ripaus suolaa ja mustapippuria ja juustoraaste päälle. Voitele piirakan reunat ja laita uuniin. Anna olla uunissa, kunnes reunat ovat kauniin kullanruskeat.

P.S. Toimii erittäin hyvin myös kylmänä! Eli tätä piirakkaa mukaan piknikille suolaiseksi herkuksi! :)



 Piiras menossa uuniin.

 Piiras tullut juuri uunista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti