perjantai 11. toukokuuta 2012

Arkisämpylät

Sain taas eilen huomata kaupassa valitessani sämpyläjauhoja, että se kallein vaihtoehto ei ole se paras vaihtoehto. Nimittäin katsoessnai järjestyksessä kaupan hyllyjen kalleimpia "runsaskuituiseksi" luvattuja jauhoja, niin ne eivät pärjänneet alkuunkaan halvimman Raimbowin sämpyläjauhoille. Pussin kyljessä lukee pienellä präntillä, että "runsaskuituinen", ja sitä se tosissaan oli. Vertailkaapa itsekkin seuraavan kerran sämpyläjauhojen kuitupitoisuuksia, kun kaupassa olette ostoksilla. :)


2,5dl vettä
2,5dl maitoa
2 pussia kuivahiivaa
ripaus suolaa
reilu loraus tummaa siirappia
1 iso kourallinen auringonkukansiemeniä
n. 12-13dl Raimbow sämpyläjauhoja



Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin, samoin auringonkukansiemenet. Sekoita vesi-maitoseokseen siirappi ja suola. Kaada puolet kuivista aineista vesi-maitoseokseen ja vatkaa. Lisää loput jauhoista ja vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Laita taikina kohoamaan johonkin lämpimään paikkaan ja kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahtia ja pyörittele pötköksi. Jaa taikina yhtä suuriin paloihin ja pyörittele. Anna pyöritellyt sämpylät kohota vielä hetken aikaa ennen uuniin laittoa. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele halutessasi auringonkukansiemeniä sämpylöiden päälle. Laita uuniin 225 astetta n. 12-13min.

Vinkki! Jätin taikinan siis todella pehmeäksi, hyvä että sai juuri ja juuri sämpylän näköisiksi. Näin sämpylöiden rakenne on hyvä paistamisen jälkeen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti