tiistai 22. toukokuuta 2012

Feta-pinaattipiirakka

Löysin tämän ohjeen arkistojeni kätköistä, enkä muista tehneeni tätä ennen. Piirakan valmistaminen on helppoa ja piirakka on hyvää vaihtelua perus kasvispiirakalle. Tämä on kyllä sellainen piirakka, että maku vain paranee, kun se saa levätä päivän tai kaksi jääkaapissa, joten jos illanistujaisiin tätä piirakkaa suunnittelee tarjoavan niin voi huoletta tehdä päivää ennen illanistujaisia.

Ja huomasimpa tässä piirakkaa valmistaessa, että taas on ohje, jossa on tätä fetaa, eli salaattijuustoa, mutta kun sitä on meillä aina jääkaapissa ja on se vaan niin hyväää.




Pohja:
Valmis pakaste piiraspohja

Täyte:
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
öljyä 
300g pakastepinaattia
200g juustokuutoita eli fetajuustoa
N. 1dl vihreää pestoa
300g creme fraichea tai 150g creme fraichea ja 150g turkkilaista jogurttia
3 kananmunaa
1tl suolaa
1tl mustapippuria
150g juustoraastetta


Sulata piirakkapohja ja painele se vuokaan ja valmista pohja pakkauksen mukaan. Kuulota sipulit öljyssä. Kuulottamisen jälkeen heitä sekaan pinaatti. Kun pinaatti on sulanut, laita joukkoon creme fraice ja turkkilainen jogurtti, kananmunat, mausteet, pesto ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon juustoraaste ja puolet fetoista ja kaada piirakkapohjan päälle vuokaan. Ripottele loput fetoista ja laita piirakka uuniin 225 asteeseen noin puoleksi tunniksi tai kunnes piirakan pinta on saanut hieman väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti