keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Muropikkuleivät

Onko mitään ihanampaa kuin pikkuleipätaikina, jota napostelee koko ajan leipomisen yhteydesssä? No voi olla, mutta ei niitä asioita ole montaa!

Murotaikinasta tehdyt pikkuleivät ovat siitä hyviä, että niitä voi muunnella monella tapaa, esimerkiksi lisäämällä appelsiininkuorta pikkuleipätaikinaan tai tekemällä pikkuleivistä täytekeksejä ja vaihtelemalla niiden täytteitä. Toinen hyvä asia on se, että perusleipurilta tai äidiltä löytyy aina näihin kekseihin tulevia aineksia kaapista. Itse tein peruspikkuleipiä ja täytin keksit mansikkahillolla.







200 g voita
100 g Dansukker Taloussokeria
1 muna
300 g (4 ½ dl) vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
3 tl Dansukker Vaniljasokeria


Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Anna taikinan tasaantua kymmenisen minuuttia jääkaapissa ja leivo pikkuleiviksi. Pikkuleivät voit joko pursottaa, tai sitten kaulita taikinan levyksi ja irrottaa leipäsiä taikinasta muotilla. Paista 200 asteessa n. 5min. Kun keksit ovat jäähtyneet voi halutessasi täyttää ne haluamallasi täytteellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti