tiistai 25. syyskuuta 2012

Jauhelihapata

Tässä on terveellinen ruoka, mutta taas niinkui aina, tästä saa myös epäterveellisemmän, jos haluaa esimerkiksi lisätä kermaa joukkoon. Itse lisäsin n. 1dl kerman lopun purkista, joka oli pari päivää lojunut jääkaapissa. :) Hyvää ja riittoisaa!




400g kevyt jauhelihaa
1prk tomaattimurskaa
2 isoa tomaattia
2 pientä porkkanaa tai 1 iso
Öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1kpl knorr fond du chef beef- lihafonfia
½prk ruskeita papuja
Mustapippuria
Tuoretta basilikaa
Cayannepippuria
Oreganoa
(Suolaa, kermaa)


Kuullota sipulit öljytilkassa ja lisää jauheliha. Kuutioi porkkanat ja tomaatit. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää jauhelihamauste ja tomaattimurska + puolikas tomaattipurkillinen vettä kattilaan. Myös porkkanat voit laittaa nyt kattilaan. Anna kiehua. Lisää pavut, tomaatit, lihafondi ja kaikki muut mausteet paitsi basilika kattilaan. Anna kiehua ja saostua hieman ja lisää lopuksi kerma ja basilika. Tarjoile esimerkiksi pastan kanssa tai ilman. Pastan voit myös keittää ja jättää hieman raa´aksi ja lisätä kiehumaan pataan jos haluat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti