perjantai 1. maaliskuuta 2013

Porkkanasosekeitto

Pussillisen porkkanoita saa tosi halvalla. Niistä saa aikaiseksi hyvän keiton, raasteen, lisukkeita ja se on hyvää ihan sellaisenaan. Just passelia ruokaa! Tällä kertaa syötiin vähä kevyemmin ja valmistin porkkanasosekeiton. Ja jottei vaan menisi liian kevyeksi, niin nokare voitakinhan siihen piti viskata "makua pehmentämään". ;)




1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
Öljyä
500g porkkanoita
Timjamia
Basilikaa
Suolaa
Mustapippuria
(Voita)


Kuulottele pieneksi silputut sipulit öljyssä kattilassa. Pilko porkkanat ja heitä ne kattilaan sipulien joukkoon. Anna porkkanoiden ja sipulien hetki muhia ja lisää mausteet. Seuraavaksi lisää vettä niin paljon, että porkkanat peittyvät. Anna porista kannen alla noin 20-25 minuuttia, jotta porkkanat pehmenevät. Lisää puolessa välissä aikaa noin 2dl vettä. Käytä esimerkiksi sauvasekoitinta, jotta saat sileän lopputuloksen keittoon, vielä sileämpää keitosta tulee, kun kaadat keiton vielä siivilän läpi. Lopuksi voit halutessasi lisätä nokareen voita.

Vettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti